Vánoční Mediatoří 3D přání

Vůně cukroví a vánočního stromku, bramborový salát a kapr, v televizi jedna pohádka za druhou. Ještě ale zbývá pár okének v adventním kalendáři, než na tuhle vánoční pohodu konečně dojde. Pokud si chcete zkrátit čekání na Ježíška, uvařte si čaj, zapalte svíčku a pojďte projevit svou kreativitu při výrobě vánočního Mediatořího 3D přání.

Člověk je tvor tvořivý, takže ať už jste dítě, student, pracující či senior, zahoďte na chvíli všechny povinnosti a pozorně čtěte! Výroba přání vám nezabere dlouho a třeba tím uděláte radost nejednomu žurnalistovi ve vašem okolí!

(1) Na výrobu přání budete potřebovat:

  • barevné tvrdé papíry
  • nůžky
  • fix
  • lepidlo
  • pravítko
  • dekorace podle vkusu

(2) Jako první si vyberte barevnou kombinaci dvou papírů, z kterých přání vyrobíte. Barva papíru A bude vidět zvnějšku a B zevnitř. A protože Mediátor1 je červený, do kontrastu se nejlépe hodí zelená.

(3) Papír, který chcete mít uvnitř, zmenšete o 2 cm z kratší i delší strany.

(4) Tím pak vyniknou také okraje vnějšího papíru.

(5) Vnitřní (ostřižený) papír přeložte napůl a podle pravítka najděte střed. Od středu si pak naznačte hodnoty z obrázku a v místě čerchovaných čar papír opatrně nastřihněte.

(6) Přání otevřete a přehněte nastřižené části směrem dovnitř. Mělo by to vypadat jako na obrázku.

(7) Nakreslete obrysy. Předlohu najdete v levém horním rohu webu 🙂

(8) Z bílého papíru vystřihněte „obrazovku“ pro Mediátora, přehněte ji napůl a fixem napište text.

(9) Přilepte připravenou obrazovku na přáníčko a to následně nalepte na druhý, podkladový papír, který jste si připravili na začátku. Pozor – nepřilepte k podkladu místa, která mají z přání vystupovat!

(10) Podle vkusu můžete přilepit vločky, výstřižky nebo něco dokreslit. Nezapomeňte připsat také text přání a ozdobit vnější strany.

(11) Tadáá, Mediatoří 3D přání je hotové! Tímto způsobem můžete vytvořit i jiné vystupující tvary, kreativitě se meze nekladou. A nezapomeňte – výsledek nemusí být perfektní, pokud jste se v průběhu dobře bavili!

Přidat komentář